Перейти до основного вмісту

Єдине в світі озеро медуз

Невелику, але ефектне озеро медуз на острові в крихітному державі Палау приваблює тисячі відвідувачів щороку. На озеро медуз немає курорту. Це єдине місце, де можна зайнятися сноркелінгом (плаванням) з мільйонами крихітних медуз. Озеро підключено до сусідньої лагуні через розломи і тріщини, які дозволяють морській воді увійти в озеро з припливом. Це дозволяє оновлювати воду у верхній частині озера і зберігає її сольовий баланс. Озеро медуз - це єдина пам'ятка такого типу, яка є доступною для громадськості.


Крихітні 13 мільйонів медуз в даному озері еволюціонували. Ці незвичайні істоти розвивалися незалежно від їх найближчих родичів в лагуні і у них є кілька різних фізичних характеристик. Еволюція усунула «жало» медузи, тому ті люди, які чутливі до токсинів медузи, можуть випробувати слабке поколювання від зіткнення з нею. Медузи, які там проживають, харчуються частково за рахунок симбіотичних водоростей, наявних в їх тканинах. Медузи мігрують щодня через озеро, завжди в напрямку проти годинникової стрілки, щоб тримати водорості під впливом сонячного світла і таким чином годувати себе. Вони також пірнають вниз, до слабо насиченого шару кисню і повертаються на поверхню в цілях забезпечення інших поживних речовин для водоростей.

На озері медуз відвідувачі можуть здійснити підводне плавання і поспостерігати за життям і розвитком цих істот. Відвідування озера медуз включає набагато більше, ніж купання спільно з крихітними медузами. Всі природні чудеса на морі і на островах Тихого океану лежать у вас під рукою. Золоті медузи не єдині істоти, які проживають в даному озері. Там також можна побачити медузу Місяць, рибу-кардинала, а також анемони.

Озеро медуз саме по собі досить унікально. Озеро має два шари: верхній шар, насичений киснем, і нижній безкисневий. Всі організми, яким потрібен кисень, живуть на рівні вище 50 футів. Глибини озера також можуть бути небезпечними для людини, наприклад, коли сірководень піднімається з дна озера, і пурпурні фотосинтезирующие сірчані бактерії відокремлюють окислений шар з безкисневих. Тоді у воді міститься висока концентрація аміаку і фосфатів, які отруюють водолазів через шкіру. Саме тому дайвінг в озері заборонено. Перебуваючи близько до поверхні, нічого страшного не станеться, головне не опускатися на велику глибину.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Найпримітивніше тварина на світі

Класичні науки говорять про те, що тварини, напевно, походять від так званих хоанофлагеллят (воротничковых жгутіконосцев). А найперші тварини повинні були представляти собою щось, що нагадує кульку (або коржик). «Кулька» складався з двох типів клітин: зовнішнього шару, які несли джгутики і служили для руху, і внутрішніх – схожих на амеб і виконували функцію травлення. Приблизно таким чином влаштовані личинки нижчих тварин – губок та кишковопорожнинних. З цієї причини вважається, що саме ці істоти – особливо губки – і є самі примітивні тварини на сьогодні, адже вони так мало змінилися з тих прадавніх часів!

Рибалка спіймав на вудку 250-кілограмового окуня

Житель американського міста Санибель ( штат Флорида ) Джон Блек став місцевою знаменитістю після того , як в Мережу потрапили кадри його гігантського улову . Чоловікові, який відправився рибалити на байдарці , вдалося зловити прямо біля пірсу 250 - киллограмового окуня , повідомляє NBC - 2 .