Перейти до основного вмісту

ЗБЕРІГАЧ ВІНІЛУ...

На знімку 63річний бразильський автобусний магнат Zero Freitas, відомий тим, що багато років безперервно і активно купує вінілові платівки. Пристрасть до купівлі записів прийшла до нього в п'ятирічному віці, коли його батько купив йому програвач і 200 вінілів до нього. Зараз загальна кількість альбомів у його колекції, як він сам повідомив в інтерв'ю New York Times Magazine, приблизно 7 мільйонів.




Фрейтас хоче створити спеціальне сховище, у якому вінілові платівки зможуть «жити» багато років. На його думку, вініл є самим надійним хоронителемякщо зберігати пластинки у вертикальному положенні, в захищеному від сонця місці, де підтримується ідеальна температура, то термін життя пластинки практично необмежений. Таким чином, завдання колекції Фрейтаса полягає в порятунку музики, адже до 80% її з середини 20 століття ніколи не перекладалася в цифровий формат.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Єдине в світі озеро медуз

Невелику, але ефектне озеро медуз на острові в крихітному державі Палау приваблює тисячі відвідувачів щороку. На озеро медуз немає курорту. Це єдине місце, де можна зайнятися сноркелінгом (плаванням) з мільйонами крихітних медуз. Озеро підключено до сусідньої лагуні через розломи і тріщини, які дозволяють морській воді увійти в озеро з припливом. Це дозволяє оновлювати воду у верхній частині озера і зберігає її сольовий баланс. Озеро медуз - це єдина пам'ятка такого типу, яка є доступною для громадськості.

Найпримітивніше тварина на світі

Класичні науки говорять про те, що тварини, напевно, походять від так званих хоанофлагеллят (воротничковых жгутіконосцев). А найперші тварини повинні були представляти собою щось, що нагадує кульку (або коржик). «Кулька» складався з двох типів клітин: зовнішнього шару, які несли джгутики і служили для руху, і внутрішніх – схожих на амеб і виконували функцію травлення. Приблизно таким чином влаштовані личинки нижчих тварин – губок та кишковопорожнинних. З цієї причини вважається, що саме ці істоти – особливо губки – і є самі примітивні тварини на сьогодні, адже вони так мало змінилися з тих прадавніх часів!

Рибалка спіймав на вудку 250-кілограмового окуня

Житель американського міста Санибель ( штат Флорида ) Джон Блек став місцевою знаменитістю після того , як в Мережу потрапили кадри його гігантського улову . Чоловікові, який відправився рибалити на байдарці , вдалося зловити прямо біля пірсу 250 - киллограмового окуня , повідомляє NBC - 2 .